Nostalgische Evenementen


Nostalgie is iets wat we allemaal wel kennen. De verhalen van onze (groot)ouders, de muziek van toen, heimwee naar hoe het vroeger was...de goeie ouwe tijd. Maar nostalgie...wat is dat dan eigenlijk? 

 Nostalgie volgens wikipedia:   http://nl.wikipedia.org/wiki/Nostalgie       

     


In deze "snelle" tijd vol techniek, drukte, overkill aan elektronisch amusement, media en digitale gadgets lijkt er veel verloren te zijn gegaan.  De grutter op de hoek en de slager in de dorpsstraat hebben plaats gemaakt voor grote supermarkten.  Vele kleine winkelpanden in de winkelstraat zijn leeg komen te staan.  Ook de straatartiest en de orgelman lijken langzamerhand uit het straatbeeld te zijn verdwenen.   Ouders nemen hun kinderen mee naar een pretpark in plaats van ze mee te nemen als het circus in de stad is...en kinderen en jongeren communiceren via de digitale snelweg en hun smartphones. Niet erg rooskleurig, zult u misschien zeggen....geen wonder dat men makkelijk denkt: vroeger was alles beter. Maar is dat ook zo?Nee, niets is minder waar. De samenleving van nu met zijn veelzijdigheid, technologie en zijn gemêleerdheid heeft zeker zijn charme en vele voordelen. Dat neemt niet weg dat juist nu te merken is, dat er weer interesse komt in hoe het vroeger was...een verlangen ook naar de romantiek van "toen".  Maar wel met behulp van de technische mogelijkheden van de samenleving van vandaag. Brocante-markten zijn in opmars, nostalgisch wonen en "vintage" is "in".  Ook in de mode en in de muziek grijpt men terug naar motieven en klanken van weleer. Éven terug naar toen, even een uitstapje naar een andere wereld. 


Op een eigentijdse manier en misschien inderdaad een beetje als tegenhanger voor de "snelle", toch wat onpersoonlijke maatschappij van nu, zijn ook  "nostalgische" evenementen weer in opmars: Nostalgische Kermissen met attracties van weleer, historische schepen worden herbouwd of gerestaureerd en opengesteld voor het publiek. Er worden Oude Ambachtsmarkten georganiseerd waar zowel kind als volwassene op leuke interactieve manier opnieuw kennis kan maken met hoe men vroeger werkte en produceerde. En dat is belangrijk, maar vooral leuk! Volwassenen kunnen weer even terug in de tijd, kinderen kunnen leren hoe het vroeger was, en het geeft ruimte voor dromen en verwondering.


Ook in de reacties van mijn publiek als ik met De Papillon ergens verschijn merk ik dat men aangenaam verrast is, ontroerd. Bejaarde oudjes die spontaan gaan meedansen op de welbekende melodieën en met een traantje in de ogen "Hou het in ere, hè!" mompelen, kinderen die bij de aanblik van de kleurige woonwagen sterretjes-ogen krijgen en hun ouders staande houden om een muntje in mijn geldpotje te mogen doen. Mensen die zeggen: "Wat leuk, een draaiorgel! Ik ken dat nog van vroeger...maar dat zie je tegenwoordig bijna nergens meer!"


Dat laatste gaat wat Papillon Entertainment betreft spoedig veranderen.  Wij willen graag zo veel mogelijk mensen kennis laten maken en vooral plezier laten beleven met de kleine bijzondere wereld van De Papillon.


Dus...organiseert u een nostalgisch evenement: een Oude Ambachtsmarkt, een Nostalgische Kermis of een Brocanterie-markt, en heeft u behoefte aan een eigentijdse muzikale omlijsting, schroom dan niet en boek ons!

Voel u vrij te informeren naar onze mogelijkheden via ons   Contact formulier.Wij horen graag van u!