Achtergrond


De Papillon is een nostalgische houten woonwagen met een ingebouwd (draai)orgel. Het orgel bestaat uit het  front van een oud authentiek draaiorgel. De orgel-ornamenten zijn origineel en handgebouwd door de firma Th. Heesbeen in Tilburg en voorzien van decoraties door een Engels kunstschilder. De muziek wordt verzorgd door een ingebouwde muziekinstallatie, waardoor het volume handig geregeld kan worden en er een keuze is om het orgel op volle sterkte te laten spelen of te laten fungeren als gemoedelijke achtergrondmuziek.

Plusminus 20 jaar geleden is deze karakteristieke woonwagen gebouwd door een bezield man. Hij wilde met De Papillon een droom verwezenlijken, namelijk met zijn optredens mensen heel even mee te nemen naar een andere wereld: een wereld van nostalgie, muziek en gezelligheid. Hij heeft dit jaren lang met veel plezier gedaan, op zowel grotere evenementen als bij bedrijfsfeesten en privé gebeurtenissen. De Papillon heeft in die tijd meermaals de media gehaald, zowel landelijk als regionaal, zowel in de geschreven pers als op TV.De droom die destijds ten grondslag lag aan de bouw van De Papillon, de wens om uw "nostalgische harten" even sneller te doen kloppen, willen wij voortzetten. Niet precies zoals de schepper van De Papillon dat deed maar op onze eigen manier...maar wél met dezelfde intentie: u, het publiek, de mogelijkheid te geven een uitstapje te maken naar een andere wereld, de kleine gemoedelijke magische wereld van De Papillon.


Wie ben ik?


Ik ben Veronika. Mijn droom begon toen ik een klein meisje was, dat op vakantie in Frankrijk in aanraking kwam met reizigers in hun authentieke "roulottes" ofwel woonwagens. Die ontmoeting heeft destijds een passie in mij gewekt die eigenlijk nooit echt over is gegaan.

Die passie heeft er later toe geleid dat ik op de Nederlandse Circusschool in Arnhem terecht kwam. Hier  trainde ik ruim twee jaar lang, met het doel om ééns rond te kunnen reizen en mensen te vermaken met mijn act. 

Mijn leven nam echter een andere wending en na vele omzwervingen kwam ik uiteindelijk in de zorg terecht, waar ik lang gewerkt heb. Meestal met veel plezier, motivatie en altijd met de intentie de wereld een stukje beter te maken.     Ik heb met verschillende groepen gewerkt, van hangjongeren tot kinderen met autisme tot in recente jaren verstandelijk beperkte mensen met psychiatrische- en gedragsproblemen.Nu is het echter tijd om weer terug te keren naar mijn oorspronkelijke droom: rond kunnen reizen, mensen vermaken en hopelijk een blijvende positieve herinnering achterlaten bij u, het publiek.

Toen ik dus medio 2014 met behulp van vrienden, geliefden en een klein mirakel De Papillon kon overnemen kon ik mijn geluk niet op. Langzaam maar zeker groeide er een plan (en nóg een plan en ettelijke meer) en nu mag ik u voorstellen: 

 

 Papillon Entertainment!